Semmelknödel

  • Gemaakt door
    Rita
  • Geplaatst op
    1-2-13
  • Categorie
Score:
Portie:
2
Voorbereiding:
40 minuten
Bereidingtijd:
20 minuten
Totale tijd:
60 minuten
Oorsprong
Semmelknödel werd vroeger gegeten zodat het oude brood nog gebruikt kon worden.
Ingrediënten

- 4 oude witte kaiserbroodjes (droog en hard)
- 400ml melk
- bosje verse peterselie
- 1 sjalotje
- 3 eieren
- zout




Een lekkere wijn erbij?



Instructies

1. Snij de kaiserbroodjes en dunne plakjes

2. Doe de plakjes in een kom en voeg 2tl zout toe

3. Kook de melk en meng deze met het brood

4. Laat dit 20 minuten intrekken totdat de melk geabsorbeerd is

5. Snipper de sjalot en de verse peterselie

6. Roer de sjalot, de peterselie en de eieren door het brood tot het een vast deeg word

7. Kook in een grote pan 2 liter water en voeg een eetlepel zout toe

8. Rol het deeg samen tot een aantal bollen (niet groter dan een tennisbal)

9. Kook de ballen 20 minuten in het water. Let op de ballen mogen elkaar niet aanraken en moeten regelmatig gedraaid worden

Tip: Serveer de Semmelknödel in combinatie met de champingons in roomsaus .

 

 

0 Reacties