Begin hierboven uw zoekopdracht te typen en druk op Return om te zoeken.

Hoe maak je kippenborsten mals?

Hoe maak je kippenborsten mals?

Hoe maak je kippenborsten mals?

Het mysterie van de malse kippenborst

Op een mooie zomerdag besloot ik, Evelien, dat het tijd was om een heerlijke maaltijd voor mijn kinderen, Pim en Bodil, te bereiden. Maar ik stond voor een groot dilemma: hoe maak je kippenborsten mals? Na wat onderzoek en diverse pogingen, kwam ik tot het besluit om mijn gevonden geheimen en kooktrucjes met jullie te delen. Want malse kippenborsten, dat is toch wat we allemaal willen als we kip eten?

De wetenschap achter malser vlees

Voordat we in de technieken en trucjes duiken, wil ik jullie eerst meenemen in de wondere wereld van de wetenschap achter mals vlees. Wanneer je vlees kookt, lossen de collageeneiwitten op en wordt het vlees zacht. Maar wanneer de temperatuur te hoog wordt, krimpen de spiereiwitten en wordt het vlees taai. Dankzij dit inzicht kunnen we bewust stappen ondernemen om malse kippenborsten te creëren.

Marinade voor malsheid

De eerste truc in het boekje is een goede oude marinade. Nu hoor ik jullie al denken: "Evelien, vertel ons eens, wat is de beste marinade voor kip?" Het antwoord is simpel, het hangt helemaal van je smaak af! Er zijn zoveel fantastische marinades voor kip, van eenvoudige olijfolie, citroen en kruiden tot exotische yoghurt of kokosmelk marinades. Belangrijk om te onthouden: naast het toevoegen van smaak helpt een zure marinade (dus marinades die citroensap, azijn, yoghurt of andere zure ingrediënten bevatten) het vlees ook malser te maken.

Slaan maar!

Nog een geweldige manier om kippenborsten mals te maken, is door ze plat te slaan. Dit doe je met behulp van een vleeshamer. Geen vleeshamer bij de hand? Een deegroller doet ook Prima! Deze techniek helpt niet alleen om het vlees mals te maken, maar het zorgt er ook voor dat de kip een gelijkmatige dikte heeft, waardoor het gelijkwaardig kookt. En geef toe, er is toch niets leuker dan na een lange dag wat stoom af te blazen door een stuk kip plat te slaan?

Rust roest niet

Na het koken van de kippenborsten, laat ze dan even rusten. Ja, je hoort het goed, rusten! Al die sappen die zich hebben opgehoopt tijdens het koken, krijgen de kans om terug te vloeien naar de spieren van de kip. Wat je krijgt, is een sappige, malse kippenborst die je doet watertanden. Mijn advies is om de kip minstens vijf tot tien minuten te laten rusten voordat je hem aansnijdt.

Langzaam en gestaag wint de race

Een andere belangrijke tip is om het vlees op een lage temperatuur te koken. We willen de kip niet schrikken met een plotselinge hittegolf! Langzaam en gestaag, dat is het geheim. Door de kip op een lage temperatuur te koken, voorkom je dat de spieren samentrekken en taai worden. Het kost misschien wat meer tijd, maar geloof me, het is het waard.

Gebruik een vleesthermometer

'Evelien, hoe weet ik wanneer mijn kip perfect gekookt is?' Ik hoor het je al vragen. Weet je, de beste manier om er zeker van te zijn dat je kip perfect gekookt is, is door een vleesthermometer te gebruiken. Haal de kip van het vuur als de kerntemperatuur 65 tot 70 graden Celsius is. Vergeet niet, de kip gaat nog even door met koken, zelfs nadat je het van het vuur hebt gehaald.

En voila, geniet van je malse kippenborsten!

Daar heb je het, beste lezers! Volg deze eenvoudige stappen en ik verzeker je dat je de malste kippenborsten zult maken die je ooit hebt geproefd. Het maakt niet uit of je een beginnende thuiskok bent of een ervaren chef-kok, deze technieken zijn eenvoudig toe te passen en zullen je kookvaardigheden naar een hoger niveau tillen. Dus waar wacht je nog op? Ga die keuken in en maak wat malse kippenborsten!

Schrijf een reactie

Over

Welkom bij Duitse Keuken Recepten! Ontdek de smaken van de Duitse keuken met onze heerlijke en authentieke recepten. Leer hoe je zelf traditionele gerechten kunt bereiden en geniet van de hartige smaken van Duitsland, gewoon bij je thuis.