Begin hierboven uw zoekopdracht te typen en druk op Return om te zoeken.

Avondvierdaagse Deventer 2023 van Start: Een Vierdaags Wandelavontuur

Avondvierdaagse Deventer 2023 van Start: Een Vierdaags Wandelavontuur
Lokaal nieuws
0 Reacties

Avondvierdaagse Deventer 2023 van Start: Een Vierdaags Wandelavontuur

De Start van de 78e Avondvierdaagse Deventer

Vanavond gaat de 78e editie van de Avondvierdaagse Deventer van start. Dit vierdaagse wandelevenement, dat tot en met 30 mei duurt, biedt deelnemers een geweldige kans om zowel de stad als het omliggende landschap te verkennen. De Avondvierdaagse is een geliefd evenement bij zowel jong als oud en trekt jaarlijks honderden wandelliefhebbers.

Dit jaar was er enige onzekerheid over het doorgaan van het evenement, aangezien de vorige organisatie na 25 jaar besloot het stokje over te dragen. Gelukkig heeft een nieuw team van enthousiaste vrijwilligers de organisatie op zich genomen, waardoor de traditie kan worden voortgezet. Het is een spannende tijd voor zowel de organisatie als de deelnemers.

Routes en Startplaatsen

Routes en Startplaatsen

De deelnemers van de Avondvierdaagse hebben dit jaar de keuze tussen twee verschillende afstanden: een korte route van 5 kilometer en een langere route van 12 kilometer. Op deze manier is er voor elke wandelaar, ongeacht leeftijd of conditie, een geschikte afstand om deel te nemen.

Daarnaast introduceert de organisatie vier nieuwe routes, elk met unieke startpunten en een variërende omgeving. De eerste avond zal de 'Banninkroute' gelopen worden, beginnend bij het evenemententerrein De Kuip in Colmschate. Dit biedt een mooie gelegenheid om deze wijk en haar groene omgeving te ontdekken.

Op de tweede dag start de route bij Intratuin en voert de deelnemers door Douwelerkolk, Schalkhaar en langs de sportvelden bij De Rielerenk. Onderweg is er muziek bij de Nicolaaskerk in Schalkhaar, wat tevens als rustpunt dient voor de wandelaars.

De derde avond begint bij de Roeivereniging Daventria. Hoewel de hoge waterstanden van de IJssel mogelijk voor natte voeten kunnen zorgen, heeft de organisatie ervoor gezorgd dat de route is aangepast om de broedende vogels niet te verstoren. Deze avond biedt een prachtige wandeling langs de oevers van de rivier.

De slotdag van de Avondvierdaagse heeft als start- en eindpunt de parkeerplaats bij De Marke en Sporthal Keizerslanden. Vanwege de opbouw van de Zomerkermis in het stadscentrum is er voor deze locatie gekozen. Gedurende vier dagen kunnen deelnemers genieten van goed geplande routes die een diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden omvatten.

Communiteit, Sfeer en Waarderingen

De Avondvierdaagse is meer dan alleen een sportief evenement; het is een sociaal gebeuren waar families, vrienden en collega's samenkomen. Ook de sfeer tijdens het evenement is bijzonder te noemen; de straten worden gevuld met blije gezichten, het geluid van muziek en de geur van frisse lucht. Er is niets beters dan samen met anderen te wandelen en de warmte van de gemeenschap te ervaren.

Voor de organisatie is de waardering van de deelnemers een belangrijke motivatie. Aan het eind van de vier dagen ontvangt elke wandelaar een welverdiende medaille. Dit kleinood is een blijvende herinnering aan een geslaagd evenement en fungeert als stimulans om ook volgend jaar weer deel te nemen.

Weersomstandigheden en Veiligheid

Hoewel de organisatoren hopen op gunstige weersomstandigheden, is iedereen voorbereid op verschillende situaties. Met verhoogde waterstanden van de IJssel heeft de organisatie al voorzorgsmaatregelen genomen om veiligheid te garanderen zonder dat het plezier van het wandelen in het gedrang komt.

Er zijn waarschuwingen uitgegaan voor mogelijke natte voeten op de avond bij Roeivereniging Daventria, maar de route is zorgvuldig aangepast. Dit zorgt ervoor dat wandelaars niet alleen droge voeten houden, maar ook de lokale natuur niet verstoren – met name de broedende vogels langs de IJssel.

Conclusie

Conclusie

Met een zorgvuldig uitgewerkt plan, nieuwe routes en toegewijde vrijwilligers, belooft de 78e editie van de Avondvierdaagse Deventer een onvergetelijke ervaring te worden. Het evenement biedt een unieke kans voor zowel inwoners als bezoekers om de pracht van Deventer te verkennen, terwijl ze genieten van een gezonde en sociale activiteit. We wensen alle deelnemers veel succes en vooral veel wandelplezier!

Schrijf een reactie